| 30.09.2017. МУАБЕТ

Запознајте ги “ЕМС“ – машини кои ги емулираат човечките мозоци и можат да размислуваат, да чувствуваат и да работат исто како и мозокот од кој се копирани. Економистот и социјален истражувач Робин Хансон ја опишува можната иднина кога “ЕМС“ – те ќе ја превземат да ја работат глобалната економија, поттикнати од супербрзи компјутери и како ќе се клонираат себеси за да вршат повеќе работи истовремено, оставајќи не нас луѓето со само еден избор – да се пензионираме, за век и веков! Звучи страшно? Погледнете…

 

(15)

 
 
Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
Ливадџија
Livada.mk е концепт на портал/блог каде сите поединци или организации може да објавуваат свои колумни, анализи, отворени писма, искуства, патеписи, хроники, поезија, раскази, рецепти, да објават некој настан во најава или некое свое аматерско или професионално видео. Ги очекуваме вашите материјали преку овој линк за да ги објавиме.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
    Mени