| 01.11.2017. ЗДРАВА ХРАНА

Потребни состојки:

– 8 свински кременадли
– 100 гр. Путер
– 1 лажица копар
– 2 лажички сол
– 1 лажичка мелен црн пипер
– 250мл. Вода
– 2 говедски коцки за супа

Припрема:

 
 

Во посебен сад ставете го копарот, солта и црниот пипер и промешајте ги зачините. Кременадлите измијте ги и отстратене им ја маснотијата. Потоа со рака втријте ги зачините врз кременадлите.

Во тава на оган ставете го путерот да се растопи. Пропржете ги кременадлите од двете страни, околу 5 минути за секоја страна.

Во посебно тенџере на оган ставете вода и коцките за супа и оставете да се сварат. Вака сварената супа додајте ја во тавата со кременадли. Намалете ја температурата на тивко и оставете ги кременадлите да се динстаат околу 45 минути.

  
 

Ставете ги кременадлите на чинија за сервирање и дополнете ги со гарнир по избор. Врз кременадлите и гарнирот посипете од сосот во кој се динсташе месото. Добар апетит!

(96)

 
loading...
 

Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
The Chef

ОСТАВИ КОМЕНТАР

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
    Mени