И најголемите копираат: Хит на „Битлси“ е плагијат на песна од Чак Бери

Додека музичката индустрија денеска цвета, а плагијатите се насекаде околу нас, вистина е дека и за некои од најголемите музички хитови од средината на 20 век, исто така е позајмувана инспирација од други песни. Во однос на тоа дека овие денови, британскиот музичар Ед Ширан, се соочува со обвинија, за тоа дека неговиот најголем хит „Thinking… Read More И најголемите копираат: Хит на „Битлси“ е плагијат на песна од Чак Бери