Бон-тон правила: Не барајте сметка пред сите да се дојадат, извадeте ја ракавицата пред да се ракувате

Ова се норми кои треба да ги почитуваат сите, бидејќи се создадени за луѓето да се чувствуваат пријатно во ваше присуство. Старите добри правила ни се веќе познати, но времето се менува и треба да научиме некои модерни правила на однесување. Ова се дел од нив: На интернет Немојте да им правите „лиги“ на пријателите… Read More Бон-тон правила: Не барајте сметка пред сите да се дојадат, извадeте ја ракавицата пред да се ракувате

Бонтон на маса: 14 манири за коишто повеќето луѓе немаат ни слушнато

Можеби вам веќе ви се познати основните принципи за бонтонот на маса и ако тоа е така, веројатно сте изненадени кога ќе наидете на луѓе, кои тотално не ги знаат. Но, сепак постојат некои не толку очигледни манири, на коишто би било добро да обрнете посебно внимание. Така на пример, многу луѓе не знаат која… Read More Бонтон на маса: 14 манири за коишто повеќето луѓе немаат ни слушнато