Научниците оптимистични: Вакцината против ХИВ дава резултати

Научниците од Харвард и МИТ се полни со оптимизам поради вакцината која ја нарекле “Имбокодо”, што во превод значи “карпа”. Оваа вакцина ја примиле 393 здрави доброволци на возраст од 18 до 50 години со цел да се утврди како таа делува врз организмот. Научниците воочиле дека вакцината го зајакнала нивниот имунолошки систем. “Имбокодо” е… Read More Научниците оптимистични: Вакцината против ХИВ дава резултати