Викендичка под земја полна со вино

Осумдесет и тригодишниот Иван Шафариќ со синовите и пријателите во 1977 година изградил подрум под земја и над него засадил лозје. Во овој подрум полн со вино сите сакаат да се веселат, бидејќи нема сигнал за мобилен телефон и има одлична изолација. Скриениот подрум се наоѓа во близина на Чаковец во Меѓумурската жупанија во Хрватска. Сопственик… Read More Викендичка под земја полна со вино

Кондомите на Куба се користат и за правење вино

Кубанците , соочени со недостаток на производи и високи цени , се снаоѓаат на сите начини за да искористат она што е евтино. Кубанците најдоа многу начини за користење на кондомите. Се користат при риболов , во ферментација на вино, при поправка на пукнатини , па дури и како гумички за коса. По десетиците години… Read More Кондомите на Куба се користат и за правење вино

Како да послужите разновидна даска со сирења, идеална за со вино?

Во било кој дел од годината, а посебно во зима, нема подобра комбинација од вкусни сирења и кашкавали плус вино. Па, ако сакате да се покажете да време на празничните прослави како модерен домаќин, ви предлагаме да дотерате една разновидна даска со сирења и додатоци. Би требало да имате барем 3 различни видови на сирење… Read More Како да послужите разновидна даска со сирења, идеална за со вино?