Војнички грав, ЈНА специјалитет

Од сите приказни за служењето во ЈНА, некако најубава и најносталгична е таа за војничкиот грав што го приготвувала југословенската војска. Состојки: • 120 грама грав • 8 грама пченично брашно тип 800 • 20 грама кромид • 1 грам лук • 10 грама морков • 3 грама концентрат од сок од домат • 100… Read More Војнички грав, ЈНА специјалитет