Секојдневно земајте го овој протеин: Ја чува косата, го лекува црниот дроб и го намалува целулитот

Со стареењето, се намалува производството на колаген во телото, кожата се опушта и настануваат болки и вкочанетост на екстремитетите Колагенот е застапен во мускулите, коските, кожата, крвните садови, дигестивниот систем и зглобовите, а молекулите на колагенот се преголеми за да се апсорбираат преку кожата, поради што мора да се земаат преку храната. Освен за убава… Read More Секојдневно земајте го овој протеин: Ја чува косата, го лекува црниот дроб и го намалува целулитот

Врската помеѓу загадувањето и дијабетесот

Според најновите проценки, загадувањето на воздухот предизвикало 3,2 милиони нови случаи на дијабетес во светот во 2016 година. Фините честички, коишто ги испуштаат во атмосферата автомобилите и фабриките а се создаваат во хемиските реакции при согорување на горивото, се задржуваат во околината како магла и го прават воздухот тежок за дишење. Загадувањето на воздухот досега… Read More Врската помеѓу загадувањето и дијабетесот

Пробиотска лимонада: Освежувачки пијалак кој е одличен по здравјето

Лимонадата е најдобар избор за врелите летни денови, а можете да го подобрите нејзиниот вкус така што ќе додадете пробиотици во неа. Поради ферментацијата која се случува со оваа комбинација, ваквата лимонада содржи мноштво здрави бактерии кои се есенцијални за нормална функција на дигестијата. Водениот кефир и комбухата се само некои од одличните продукти на… Read More Пробиотска лимонада: Освежувачки пијалак кој е одличен по здравјето

Мајката пронајде игла во устата на своето бебе: Детето имало забодени 10 игли од кои шест се остранети, но опасноста по животот постои

Мудасир Каримов, стар само 9 месеци се бори за живот во болницата во Таџикистан. Лекарите во неговото тело пронајдоа 10 игли. Мајката на детето откри игла во непцата на својот син и веднаш го однела во болница. Лекарите пронајдоа вкупно десет игли во черепот на детето, во неговиот нос, нозете, вратот и градите. Лекарите заклучиле… Read More Мајката пронајде игла во устата на своето бебе: Детето имало забодени 10 игли од кои шест се остранети, но опасноста по животот постои