Мрачните тајни на три руски градови кои се домаќини на Светското првенство

Илјадници фанови на фудбалот ги открија убавините на Самара, Калининград и Нижни Новгород во последните недели колку што трае Светското првенство во фудбал. А сите три града се полни со содржина и убавини кои кријат мрачни тајни од минатото. Калининград некогаш попознат како Конигсберг е дел од руската енклава која е поблиска до Амстердам отколку… Read More Мрачните тајни на три руски градови кои се домаќини на Светското првенство