Поради отказ од работа се полеа со бензин и се запали

Дваесетгодишно момче од Чачак се се полеа со бензин и се самозапали поради отказот кој го добил од пекарата во која работел. Луѓето кои се затекнале за време на инцидентот за српските медиуми кажаа дека денеска околу 17 часот го виделе момчето како стои пред пекарата. По некое време, тој влегол во дворот и седнал… Read More Поради отказ од работа се полеа со бензин и се запали

Јапонците имаат сè, па дури и некој што ќе даде отказ место нив

Давањето отказ не е нешто што го правиме секој ден, а не е ниту лесно да го соопштиме на работодавецот и колегите. Многумина останале на работно место што не им одговара само затоа што не собрале храброст навреме да си заминат. Исто така, воопшто не е пријатно да му се каже на работодавецот дека што… Read More Јапонците имаат сè, па дури и некој што ќе даде отказ место нив