Трик за помалку расправии во бракот

Скоро и да нема пар што никогаш не се скарал во животот. Нема ништо лошо во расправиите, доколку се конструктивни. Проблемот сепак е во тоа што често се расправаме непотребно, и така ја трошиме енергијата и го расипуваме односот. Д-р Еми Гордон вели дека постои една работа што може да ни помогне помалку да се… Read More Трик за помалку расправии во бракот

Овие 8 прашања задолжително да ги поставите на крајот од интервјуто за работа

Разговорот за работа не е важен само за работодавачот да може подобро да го запознае потенцијалниот кандидат, туку и за кандидатот – да може да добие што е можно подобар впечаток за самата позиција, работното место и компанијата која би можела да го вработи. За таа цел, „Бизнис Инсајдер“ ви нуди неколку конкретни прашања, што… Read More Овие 8 прашања задолжително да ги поставите на крајот од интервјуто за работа