Како да не го полните вашиот паметен телефон

Продолжувањето на автономната работа на мобилниот уред зависи од состојбата на батеријата. Во зависност од секојдневната употреба, овој индикатор опаѓа, принудувајќи го корисникот наскоро да побара нов паметен телефон. Постојат околности кои имаат директно влијание врз перформансите на батеријата и работниот век. За да се обезбеди подолг живот на уредот во кој вложивувате пари, препорачуваме… Read More Како да не го полните вашиот паметен телефон

“Road Trip”: Апликација со која ја запознавате историјата на градовите низ кои проаѓате

Доколку често патувате и користите навигација, а притоа сакате да дознаете што повеќе информации за местата и градовите низ кои поминувате, апликацијата наречена “Road Trip” ќе ви биде од голема помош. Техно експертот Малте Убл креирал апликација која ја открива локацијата на корисникот и пронаоѓа релевантни информации на Википедија за тоа место. “Road Trip” потоа… Read More “Road Trip”: Апликација со која ја запознавате историјата на градовите низ кои проаѓате

„Вол Стрит Џурнал“: Домашните телефони не заминуваат во историјата

Технолошката индустрија одамна го предвидува крајот на фиксните телефони и нивното сместување во музеите. Сепак, голем дел од домаќинствата се уште не се подготвени да се откажат од овој начин на комуникација, пишува „Вол Стрит Џурнал“. Оние кои се против домашниот телефон истакнувуаат дека денес тој се користи само за рекламни известувања, измами и тормозење,… Read More „Вол Стрит Џурнал“: Домашните телефони не заминуваат во историјата