Дознајте колку време поминуваме на социјалните медиумите (одговорот нема да ви се допадне!)

Сите знаат дека денешните Македонци се претерано залепени за своите смартфони, лаптопи и ТВ екрани, но една нова студија ни покажува колку сериозна е зависноста од технологијата која делува како да бега од контрола. Според оваа студија, возрасните минуваат просечно околу 11 часа дневно консумирајте медиуми во одредена форма, од слушање радио, сурфање на Интернет,… Read More Дознајте колку време поминуваме на социјалните медиумите (одговорот нема да ви се допадне!)

Диџеј покажал како изгледале забавите во 90-тите години, а како изгледаат сега – разликата е тажна

DJ Sterling Moss на својот Фејсбук профил објавил видео снимка која најдобро ја покажува разликата во светот некогаш и денес. Тој објавил видео од една забава која се одвивала оваа година и снимка од забава во 1990 година, а разликата помеѓу овие две забави е повеќе од очигледна. Додека во 2018 година сите ги држат… Read More Диџеј покажал како изгледале забавите во 90-тите години, а како изгледаат сега – разликата е тажна

14th International Conference on Wireless and Mobile Computing, Networking and Communications (WiMob 2018)

WiMob is an international forum for the exchange of knowledge and experience among researchers, developers and practitioners of wireless and mobile technology. For fourteen years, the International WiMob conference has provided unique opportunities for researchers and developers to interact, share new results, show live demonstrations, and discuss emerging directions in Wireless Communications, Mobile Networking and… Read More 14th International Conference on Wireless and Mobile Computing, Networking and Communications (WiMob 2018)

„Вол Стрит Џурнал“: Домашните телефони не заминуваат во историјата

Технолошката индустрија одамна го предвидува крајот на фиксните телефони и нивното сместување во музеите. Сепак, голем дел од домаќинствата се уште не се подготвени да се откажат од овој начин на комуникација, пишува „Вол Стрит Џурнал“. Оние кои се против домашниот телефон истакнувуаат дека денес тој се користи само за рекламни известувања, измами и тормозење,… Read More „Вол Стрит Џурнал“: Домашните телефони не заминуваат во историјата