3D принтер што користи жива материја

Posted by & filed under ЕВОЛУЦИЈА.

Од пица, до вселенска пластика базирана на урина, па до крвни садови…Се чини дека не постои граница што сè може да биде 3D испринтано. Сега, нова 3D платформа за принтање креирана од истражувачи водени од професорот Андре Штударт, шеф на лабораторијата за комплексни материјали од ETH Zurich од Швајцарија, може да користи живи материјали во процесот… Read more »