Како Америка не успеа во намерата да го “изгради“ Афганистан

Posted by & filed under ДОКУМЕНТАРКА.

Американската војна во Афганистан трае веќе 16 години, после инвазијата откако се случи 9/11 во 2001. Како една од целите на американската стратегија беше да се реизгради пропаднатата инфраструктура во земјата. (13) Тим ЗА -0%     Тим ПРОТИВ 0% Гласањето е затворено