Пијан Естонец излегол од бар, го промашил хотелот, па ги освои Алпите

Posted by & filed under ПО СВЕТОТ.

Естонец под име Павел тргнал од бар од кој излегол доста напиен, со цел да стигне до својата хотелска соба, но наместо тоа се искачил на еден врв на Алпите. Турист од Естонија се напил толку многу на зимување на Алпите, што наместо до хотелот стигнал до врв на планина. Павел бил сместен во комплексот… Read more »

Глечер Експрес – леден воз кој ви овозможува да уживате во убавините на швајцарските Алпи

Posted by & filed under ПО СВЕТОТ.

Сте замислувале ли некогаш да патувате со леден воз од кој можете да гледате и уживате во убавините на швајцарските Алпи? Ледениот воз, Глечер Експрес, ги поврзува големите планински ресорти Сент Мориц и Зермат, минувајќи низ убавините на швајцарските Алпи.   Oва патување ќе сака секој да го доживее. Можете истовремено да уживате во прекраснита… Read more »