Планот на НАСА да ја спаси земјата од џиновски астероид

Posted by & filed under Uncategorized.

Пред 65 милиони години, огромен астероид се судрил со Земјата во близина на денешно Чичулуб, Мексико. Сударот имал такви последици, што е многу веројатно да придонел за истребувањето на диносаурусите. Денес, Земјата се уште е ранлива на астероиди, а во блиската наша историја забележани се метеори кои паднале на Земјата во Америка, Русија и мање-више… Read more »

Не, астероид нема да ја погоди Земјата во февруари

Posted by & filed under ЕВОЛУЦИЈА.

Деновиве, медиумите објавуваа дека потенцијално опасен астероид ќе се најде во близина на Земјата на 4 февруари. Дали овие изјави се точни и дали постои простор за паника? Апсолутно не! Вистина е дека огромниот астероид 2002 АЈ129 ќе помине покрај Земјата на околу 10 пати оддалеченост од Земјата до Месечината, соопштува НАСА. Астероидот е од 0.5… Read more »