Исус лично го замолил да му го препушти воланот, па се превртел 5 пати!

Posted by & filed under ПО СВЕТОТ.

Исус лично му рекол да му го препушти воланот. Излетал од автопатот и се првртил 5 пати. Откако возилото излетало од автопатот, полицијата во автомобилот го нашла 33 годишниот Чед Ингланд. Тој на полицијата им раскажал дека лично му се обратил Исус и барал да му го препушти воланот. Како што објави полицијата, Ингланд „очигледно… Read more »

Возел 65 километри со брзина од 160 км/ч. поради заглавена педала

Posted by & filed under ПО СВЕТОТ.

Американецот Џозеф Купер го возел своето BMW X5 од 2003 година, цели 65 километри по автопат во Флорида, со брзина од околу 160 км/ч. Причината за тоа била заглавената педала за гас. Полицијата одвај успеала да го застане возилото откако три пати поставила препреки со шајки кои ги пробушиле гумите.   Купер во текот на… Read more »

Кога со PORSCHE 911 ќе изнервираш Audi Avant на автопат…

Posted by & filed under JAM SESSION.

Сите сме се нашле во таа ситуација. Застануваш на семафори, колата до тебе е крш во споредба со твојата, намерно даваш гас на зелено и леташ, да ти ја јаде прашината што се вели… Арно ама, во овој конкретен случај, некој треба си ја свитка опашката меѓу нозе и да гаси интернет… На германски автопат,… Read more »

Државна фасада

Posted by & filed under ПО ДОМА.

Немам намера да пишувам за барокните фасади од лажен мермер, гипс и стиропор; тоа и врапчињата (кои пеат за ВМРО) го знаат. Бесмислено e да се зборува за очевидното: не само што е политички налудничаво, туку и длабоко неморално и човечки болно кога среде катастрофа од ваков вид владата тврдоглаво продолжува со проектите за „пресоблекување“… Read more »