Храброста на една баба: Секој ден го турка својот внук до училиште 24 километри

Posted by & filed under ПО СВЕТОТ.

Shi Yuying постојано го масира својот внук и му прави билни подготовки. Детето има церебрална парализа но благодарение на грижата од својата баба тој може да стои и да направи неколку чекори со помош. Shi Yuying има 76 години и се грижи за својот внук за кој сака да го добие своете потребно образование. Нејзиниот… Read more »

Земала баба гитара на проба, и…

Posted by & filed under JAM SESSION.

Ако не се држите до панкерската максима на Жељко Самарџиќ („не суди по амбалажи“), оваа сцена може да ви изгледа вака: Влегува баба во продавница за гитари. Добро, можеби не е баба – баба ама тазе пензионерка штотуку вратена од прослава на 8-ми март на жени од Охис. И, што прави таа во продавница за… Read more »

Дедо и баба фатени со 27 килограми марихуана, планирале да ја делат како подароци за Божик

Posted by & filed under ПО СВЕТОТ.

Постар пар се соочува со криминално гонење откако полицијата ги фатила со 27 килограми марихуана, за која што тврдат дека планирале да ја поделат како подароци за Божик за нивните роднини и пријатели. Патрик (80) и Барбара (83) Жирон патувале од Калифорнија во Небраска, каде што полицијата ги сопрела и со помош на кучиња трагачи… Read more »

Бабите и дедовците станаа сериозна закана по здравјето на децата…

Posted by & filed under ПО СВЕТОТ.

Наводно драгите баби и дедовци се потенцијална опасност за здравјето на децата и може да го зголемат ризикот од рак, велат научниците. Логиката позади ова тврдење иде вака: тие ги размазуваат внуците со чоколади и бонбони, ги товат со храна која гои и понекогаш им ги изложуваат нивните млади бели дробови на дим од цигари…… Read more »