За договорот помеѓу Баер и Монсанто

Posted by & filed under ДОКУМЕНТАРКА.

Германскиот гигнат Баер сака да ја купи американската агрохемиска компанија Монсанто за неверојатни 66 милијарди долари! За оние кои не се во тек, покрај дискутабилниот убиец на трева кој го произведува Монсанто наречен глифосит, Монсанто е нумеро уно во производство на генетички модификувани семиња за храна. (24) Тим ЗА -0%     Тим ПРОТИВ 0%… Read more »