ЛА, ЛА, ЛА… (балетска претстава)

Posted by & filed under ДЕШАВКИ.

14.03.2018 / 20.00 ч. / Мала сцена ЛА, ЛА, ЛА…! Балетска претстава Кореограф: Саша Евтимова Музика: Македонски евергрини Идеја за костими : Саша Евтимова Светло мајстор: Милчо Александров Инспициент: Марјан Василевски, Стефан Пехчевски Асистент–репетитор: Дафина Данилоска Кочевска НАСТАПУВААТ БАЛЕТСКИ СОЛИСТИ И АНСАМБЛОТ ПРИ МОБ Кореографска мисла: За оние што сонуваат… Музиката предизвикува толку многу чувства… Read more »

Снежана и седумте џуџиња (Балет за деца)

Posted by & filed under ДЕШАВКИ.

21.01.2018 / 12.00ч. СНЕЖАНА И СЕДУМТЕ ЏУЏИЊА Балет за деца од Богдан Павловски Режија, кореографија и инсценација: Витолд Борковски Либрето: В.Борковски и С.Петровски (според приказната на браќата Грим) ЕКСКЛУЗИВНО!!! За првпат во улогата на Снежана настапува Стефанија Гаштарска студентка на престижната балетска академија Бољшој од Москва. Билетарница на МОБ: 02 3118-451 онлајн: www.mob.mk (40) Тим ЗА… Read more »

Клеопатра – Балетски спектакл

Posted by & filed under ДЕШАВКИ.

Василиј Медведев (Русија) / Нерија Голдберг (Литванија) – КЛЕОПАТРА Балетски спектакл Бисера Чадловска – диригент Василиј Медведев (Русија) – кореограф Нерија Голдберг (Литванија) – музика Павол Јураш (Словачка) – сценографија / костимографија Јана Темиз – либрето Милчо Александров – светло дизајн Концерт мајстор: Репетитори: проф. м-р Тања Вујисиќ Тодоровска, Лора Тарчуговска и Билјана Пашариковска Клеопатра:… Read more »