Платформата на Србите

Posted by & filed under ПОД ШИРОКА КРОШЊА.

Новоформираното здружение на ендемскиот вид Срби – ‘Дачич’, со гордост ја објавува својата платформа за понатамошен развој и интеграција на Србите во Република Македонија. Во духот на добрососедството и верноста кон асимилирање кое Македонците го прават врз Србите а овие тоа го дозволуваат, од името на се помалиот број Срби, ги нотираме нашите 5 главни… Read more »

Какви преговори?!?

Posted by & filed under ПО ДОМА.

Однапред се извинувам што сите четворица ве ставам во ист кош, ама од аспект на најавените преговори (повторувам – ПРЕГОВОРИ) за надминување на кризата, морам да ви се обратам на сите заедно. Значи вака: Никола Груевски, Зоран Заев, Али Ахмети и Мендух Тачи – вие четворица може да си се договарате колку сакате за излез… Read more »