Buskerfest / Баскерфест 2018 – Фестивал со улични изведувачи

Posted by & filed under ДЕШАВКИ.

Од 12-17 јуни на градскиот плоштад „Македонија“ во Скопје, ќе се одржи 13-тото издание на фестивалот со улични изведувачи „Баскерфест“ 2018. Над 30 улични артисти од разни краеви на светот во театарот под отворено небо шест дена ќе ги забавуваат и анимираат жителите на Скопје. Оваа година, на програмата на најголемото улично шоу ќе има… Read more »