“Брала мома капини“ во изведба на џипси бенд од Јапонија

Posted by & filed under JAM SESSION.

Кога сме кај старите јапонски песни, тука треба да е и “Брала мома капини“… Сме виделе ние рокање, ама ова Јапонциве како ја подбраа „Брала мома капини“ ко преку Јутјуб да ќе им лепиме пари. И сред спот ги гледаш токискиве убер-хипстери (нема друго штом песнава и неколку слични ти се дел од репертоарот) како… Read more »

Кога тапанарот на свадба ти свири во метал бенд

Posted by & filed under JAM SESSION.

Свадба ко свадба, ќе речете за сите на кои сте биле. Освен на оваа, тапанарот, девојка фина која се снаоѓа со прачките во раце, најверојатно ептен се занела и заборавила дека свири на свадба, па дава перформанс за паметење… Ете, оваа свадба ќе се памти по нешто… (167) Тим ЗА -0%     Тим ПРОТИВ… Read more »

“Висечки“ оркестар

Posted by & filed under JAM SESSION.

Livada.mk е концепт на портал/блог каде сите поединци или организации може да објавуваат свои колумни, анализи, отворени писма, искуства, патеписи, хроники, поезија, раскази, рецепти, да објават некој настан во најава или некое свое аматерско или професионално видео. Ги очекуваме вашите материјали преку овој линк за да ги објавиме. (1) Тим ЗА -0%     Тим… Read more »

Летитби у средно музичко или се бараат музичари да свират на протест

Posted by & filed under ПОД ШИРОКА КРОШЊА.

Абе све више и више иам утисак дека нашиве Музички Звезди некако Ноншалантно се понашаат. Што Протести се десија у Државава а нив никаде ги нема да одржат по некој Анплагд. За да се Анимира народ, не за друго. Неќат ли да се мешаат у Политика? Не ги интересира ништо? Што е работата? На многу… Read more »