Ако избие Трета светска војна во Сирија, овие земји ќе бидат најбезбедни

Posted by & filed under ПО СВЕТОТ.

Последните неколку дена големо внимание предизвикуваат настаните во Сирија и реакциите на големите сили, како Америка и Русија. “Independent” во подготовките за војна отишол најдалеку, па составил листа од десет земји во кои би требало да се најдете ако избие војна. Листата се темели на “Global Peace” индексот од минатата години. 10. Ирска Практикуваат воена… Read more »

ЕУ му даде рок на Фејсбук да одговори за безбедноста на податоците

Posted by & filed under ЕВОЛУЦИЈА.

Еврокомесарката за правда Вера Јоурова му даде на Фејсбук рок од две недели да одговори на нејзиното писмо испратено вчера до главниот операциски директор на компанијата Шерил Сандберг, објави МИА. Јоурова во писмото бара да дознае дали личните податоци на граѓаните на ЕУ се загрозени од скандалот со „Кембриџ Аналитика“ и доколку тоа е случај,… Read more »

Најнебезбедните држави во светот, проверте ја мапата ако треба да патувате!

Posted by & filed under ПО СВЕТОТ.

Исто како и минатата година, International SOS и Control Risks издадоа мапа што покажува колку се поволни сите земји за туристите и вреди да се разгледа ако планирате патување во 2018 година до место каде што никогаш не сте биле порано. Впрочем, сите сакаме да се вратиме од одмор со сите наши екстремитети на место… Read more »

Пред да букираш смештај, провери на TripAdvisor дали имало сексуален напад во него

Posted by & filed under ПО СВЕТОТ.

Ви се случило да букирате преку агенција некој смештај што на сликите бил фантастичен, само за да се истоварите од автобусот и да видите дека сте сместени во некое гето некаде или ептен сомнително место? Нареден пат, ќе си знаете! TripAdvisor започна да поставува беџови до хотелите и одморалиштата кои се идентификувани како локации каде… Read more »

Неоспорни докази – жените во иднината ќе си останат сами!

Posted by & filed under ПО ДОМА.

Ако досега сте мислеле дека постои само еден Хомер Симпсон на овој свет, сте биле во тешка заблуда. Хоемри има многу и насекаде. Се потрудивме да потсобереме доволно докази дека да се биде маж на овој свет, значи и тоа дека секогаш си “шизик на ризик“. А со ваква плејада на докази, тешко е пак,… Read more »

Израелска безбедност за Европа

Posted by & filed under ДОКУМЕНТАРКА.

Кога е во прашање сигурноста, Европа е сеуште во заблуда. Скорешните терористички напади во Париз, Брисел, Лондон и Берлин го покренаа нивото на сигурност во Европа. Се повеќе и повеќе политичари, безбедносни експерти и медиуми го посочуваат Израел како модел за добро организирана цивилна заштита. Но, што предсставува израелската цивилна заштита всушност? Погледнете…   (29)… Read more »