Бонтон на маса: 14 манири за коишто повеќето луѓе немаат ни слушнато

Posted by & filed under ПО ДОМА.

Можеби вам веќе ви се познати основните принципи за бонтонот на маса и ако тоа е така, веројатно сте изненадени кога ќе наидете на луѓе, кои тотално не ги знаат. Но, сепак постојат некои не толку очигледни манири, на коишто би било добро да обрнете посебно внимание. Така на пример, многу луѓе не знаат која… Read more »

Бонтон на маса: Манири кои ги имаат културните луѓе, а треба да ги научите и вие

Posted by & filed under ПО ДОМА.

Во време кога кавалерството и дамското однесување е малку запоставено, важно е да се потсетиме на секојдневниот бонтон кој може да го подобри или расипе првиот впечаток за вас. Соодветно пригодата или друштвото во кое сте, на масата треба да се однесувате пристојно. Анализирајте ги и запаметете ги овие правила следен пат кога ќе бидете… Read more »

15 бонтон правила кои сите треба задолжително да ги почитуваат

Posted by & filed under ПО ДОМА.

Делете насмевки, бидете точни и правете добри дела… Животот ќе ви се промени во драстично подобра насока. Со вашето однесување ја покажувате вашата култура и почитта, односно непочитта, кон другите. Во време кога некултурата стана секојдневие, вие бидете исклучок. Со своето однесување шармирајте каде и да се појавите. Правила кои ќе ви помогнат во тоа: Смејте се… Read more »