Оваа година подгответе уникатни божиќни подароци

Posted by & filed under ПО ДОМА.

Празничното расположение веќе се чувствува во воздухот, што значи време е да започнете со подготовка на подароците. Оваа година бидете поразлични и креативни, не само што ќе им подарете на вашите најмили туку и како ќе ги спакувате. Доколку сакате подарокот да биде впечатлив уште на прв поглед, не мора да биде некоја уметност, доволно… Read more »

Ниту едно место во светот не е поубаво украсено од Лондон за Божиќ

Posted by & filed under ПО СВЕТОТ.

Ако имате впечаток дека празничната опсесија започна порано оваа година, дефинитивно сте во право. Овојпат низ неколку фотки ја славиме Божиќната еуфорија низ Лондон. Дури и да преферирате селски зимски идили и прошетки низ мали снежни улички, грандиозната убавина на Лондон со светилки и украси ќе ве освои за неколку минути. Не го пропуштајте Лондон… Read more »

Во Британија се забранува употребата на ”светките” по градинките, а има и зошто…

Posted by & filed under ЕВОЛУЦИЈА.

Минатата недела група дневни центри во јужниот дел на Англија ги објавија своите планови за забрана на ”светките” од сите нивни градинки. Иако можеме да го разбереме разочарувањето кај децата што нема повеќе да прават блескави честитки и украси, мораме да кажеме дека тука сме 100 проценти на страната на детските градинки. И дека треба… Read more »

Каде треба да ги поминете новогодишните празници, според хороскопскиот знак

Posted by & filed under ПО ДОМА.

Новогодишните празници се ближат и додека повеќето од нас имаат тенденција да ги поминат дома, патувањето некаде за оваа сезона може да биде забавно, а можеби дури и нова традиција. Не сте сигурни каде би можеле да одите? Ние знаеме. Пронајдете го вашиот хороскопски знак и видете го нашиот предлог за патување овие новогодишни празници!… Read more »

Бидете љубов!!

Posted by & filed under ЕВОЛУЦИЈА.

Божиќ. Спомени. Топлина. Дел од годината кога сите сеќавања ти се испреплетуваат низ мисли. И луѓе. И насмевки. И солзи. И грешки. И си велиш: Па добро е, сите растеме на некој начин… Емотивно, како личности, како битија… Како луѓе. Во потрага по себе, некогаш губиме драги луѓе, некогаш се губиме себе, некогаш драги луѓе… Read more »

Рождеството на Христа

Posted by & filed under ЕВОЛУЦИЈА.

Јануарската ноќ, која како зимска кралица гордо се спушти од зад планините, чиниш како госпоѓа од високата класа, веднаш се пофали дека со себе ја понела плетената снежна покривка, која како подарок за градот, со своите неуморни раце, самата ја сплела. Студена зимска ноќ, навев од снег и една ѕвезда што трепери во недоглед, на… Read more »