Како се чувствува бебето во матката кога мајката плаче?

Posted by & filed under ПО ДОМА.

Сите знаеме дека на нероденото бебе влијае она што го јадеме и пиеме, но што е со она што го чувствуваме за време на бременоста. Бебето во матката може да ги почувствува негативните емоции на мајката. Најновите истражувања покажуваат дека ембрионот стар шест месеци може да го почувствува расположението на мајката. И тоа не само… Read more »

Не е до карактерот, до ракијата е… Живели!

Posted by & filed under ЕВОЛУЦИЈА.

Да, некои видови алкохоли имаат поголема тенденција да ве направат агресивни. Што значи, не е до карактерот и до “човекот има неубаво пијанство“, туку до брливката е! Студијата објавена во вторникот во BMJ Open сугерира дека изборот на пијалаци што го правиме навистина влијае на тоа како се чувствуваме. Во студијата, истражувачкиот тим, поврзан со… Read more »

9 примери на тоа како влијаеме на нашите мозоци

Posted by & filed under ЕВОЛУЦИЈА.

Човечкиот мозок е веројатно најмистериозниот орган во нашето тело. Научниците постојано учат нови факти за нивната работа, но сѐ уште крие многу тајни. Одлучивме да ве запознаеме со најголемите откритија од последните неколку години во областа на истражување на мозокот. Тие сигурно ќе ве изненадат. 9. Хроничниот недостаток на спиење ја влошува меморијата. Научниците од… Read more »

Најсреќна сум покрај тебе

Posted by & filed under ЕВОЛУЦИЈА.

                Сакав да се победам сама себе си во чувствата проткаени со нежности На природен сентимент. Во сонот кога ѕвездите се капат во Црно море само чувствата во мене беа звучни Во твоите очи кои искрат во мракот видов, исплашен дивеч кој молбено подава рака под мислата на… Read more »

Мел Робинс – прекинете да се изневерувате себе си!

Posted by & filed under МУАБЕТ.

Мел Робинс е мајка на три деца, работи како адвокат по криминална пракса и една од топ кариера и односи експерти во Америка. Нејзиниот приод е паметен, ефективен и забавен. Послушајте ја што има да ви каже… (88) Тим ЗА -0%     Тим ПРОТИВ 0% Гласањето е затворено