Бебе замотано во пластична кеса оставено на депонија: Во куп ѓубре, преживеало!

Posted by & filed under ПО СВЕТОТ.

Засега не е познато како спасувачите знаеле дека бебето е оставено во ѓубре, ни каде се наоѓа неговата мајка. Новороденчето кое е оставено во депонија го спасила група мажи кои го пронашла бебето во куп ѓубре. Спасувачите останале занемени кога во кеса пронашле бебе кое давало знаци на живот, не плачело, пишува Дејли мејл. После неколку… Read more »

Вардариште…

Posted by & filed under ПО СВЕТОТ.

Што беше тоа…50 години тука се фрлаше-гмечеше-таложеше,сиот смет-отпад од Скопје. Се наоѓа преку Вардар од населбата Ново Лисиче, во Маџари (пред кванташкиот пазар). Сметот беше домашен и индустриски а богами и медицински(се од Кланица, од Алкалоид, од Кожара, од Европа, можеби и од Охис и.т.н. Тој огромен простор дневно сигурно примаше 100 тина камиони за… Read more »