Пред една година Трамп беше херој на десницата во Европа. Повеќе не е…

Posted by & filed under ПОД ШИРОКА КРОШЊА.

Пред една година, западните демократии се опоравуваа од најголемиот политички шок со децении. Американските гласачи штотуку направија реалити тв ѕвезда во најмоќната личност на светот. Претседателски кандидат кој водеше кампања на платформа за поделба која ја подржуваа бели националисти, сега ќе ја предводи највредната демократија во светот. Неофит на анти-естаблишментот наскоро ќе биде задолжен за… Read more »

За политичката десница

Posted by & filed under ПО ДОМА.

Темава е комплицирана затоа што со децении на масите им се втиснува погрешен приказ за тоа кој и што е политичка десница. Прво да видиме кој не е десничар. Наспроти втиснатите предрасуди, не значи дека е десничар тој што практикува религија, или тој што е националист, ниту пак тој што не сака други религии ниту… Read more »