Фејсбук се опамети и почна да го тестира “Dislike” копчето!

Posted by & filed under ЕВОЛУЦИЈА.

Facebook тестира ново копче кое изразува неодобрување и негативно гласање – „downvote“. Тоа беше достапно само за 5% од корисниците на социјални мрежи во САД кои го користат оперативниот систем Android. Компанијата потврди за Business Insider, дека тие експериментираат со оваа функција. Копчето ќе помогне во проценката дали коментарите под јавни објави се несоодветни. И… Read more »