Автомобилите во Дубаи ќе имаат дигитални регистарски таблички

Posted by & filed under ЕВОЛУЦИЈА.

Во Дубаи од наредниот месец ќе започнат да се издаваат дигитални регистарски таблички за возилата. Тие ќе бидат способни самостојно да ги контактираат итните служби во случај на сообраќајна несреќа, да комуницираат и разменуваат информации за состојбата на патиштата со другите автомобили кои исто така имаат дигитални регистарски таблички или пак да испратат предупредување во… Read more »

Хотелот што има сопствена џунгла…

Posted by & filed under ПО СВЕТОТ.

Светската престолнина на луксузот Дубаи би требало да добие уште еден интересен објект – прв хотел со соптствена прашума. Отворањето е планирано оваа година, а хотелот би требало да се протега на површина од 185.800 квадратни метри и да има вештачка плажа. Луксузната градба, меѓу другото на 25. кат ќе има базен со стаклено дно,… Read more »

Тука како просјак се заработуваат и до 70.000 долари месечно

Posted by & filed under ПО СВЕТОТ.

Иако питачењето во Дубаи е забрането, оние кои то го прават добро ги полнат своите џебови. Дубаи е богат град, а мештаните, но и туристите не се тешки кога треба да дадат пари, па дури и на просјаци. Поради тоа оние кои се занимаваат со просјачење месечно можат да заработат и до 70.000 долари, пренесуваат… Read more »

Милјардерите на Дубаи – луксузни куќи и играчки

Posted by & filed under ДОКУМЕНТАРКА.

Погледнете во екцентричните животи на оние ултра богати во Дубаи, од нивните домови и играчки до лудите имиџи и стилови. Кога имаш пара брате, можеш што сакаш, така фнкционира светот. Види што пропуштаме, дајте пари да правиме…   (233) Тим ЗА -0%     Тим ПРОТИВ 0% Гласањето е затворено