Во Шведска пуштен пат за напојување на електрични автомобили

Posted by & filed under ЕВОЛУЦИЈА.

Во Шведска е пуштена во употреба првата дестинација, на која може да го управувате вашиот електромобил, а при тоа да се наполнат неговите батерии. Делницата се наоѓа помеѓу Стокхолм и Арланд. Компанијата ERoadArlanda, која е одговорна за изработка и одржување на овој пат, поставува делови со должина од 50 метри, интегрирани во контактни шини. Приклучокот… Read more »

Зошто во Норвешка врие од ”Тесли”?

Posted by & filed under ДОКУМЕНТАРКА.

Џони поминал цел ден во Осло пред да патува за Свалбард. Она што го забележува во Осло е дека има ”Тесли” насекаде. Односно електрични автомобили кои произведуваат нула штетни емисии и се безбедни за околината. Кога се заинтересирал, дознал дека норвешката влада на големо ги поддржува граѓаните да поседуваат електрични автомобили. Тесла не плаќа даноци… Read more »

Зошто Албанија е нај еко-френдли земја во светот за возење на електрични автомобили?

Posted by & filed under ЕВОЛУЦИЈА.

Ако сакате да возите електричен автомобил и да ја зачувате планетата, треба да се преселите во Албанија. Новата студија објавена оваа недела откри дека Албанија е најдоброто место за возење на електричен автомобил, бидејќи го генерира целокупното електрично напојување од хидроелектричната енергија. Тоа значи дека кога возачот го напојува својот автомобил, знае дека енергијата доаѓа… Read more »

Тесла стана веган!

Posted by & filed under ЕВОЛУЦИЈА.

Како дo сега Тесла Моторс да не беа доволно различни од останатите со нивните напори да создадат одржливи и еколошки производи, тие од неодамна одлучија да се откачат од употребата на кожата и да од сега да користат само алтернативна вегетанска кожна во нивните возила. Тесла од далеку е лидерот кога станува збор за електричните… Read more »

Тесла Моторс – иднината на електричните автомобили

Posted by & filed under ДОКУМЕНТАРКА.

Кои се Тесла Моторс, која е нивната мислија и визија за иднината на најкористеното превозно средство и што имаат да понудат. Погледнете го ова кратко документарно видео и видете како работите може да се променат на подобро… (18) Тим ЗА -0%     Тим ПРОТИВ 0% Гласањето е затворено