Предавање: Колонизација на Марс

Posted by & filed under ДЕШАВКИ.

Планетата Марс претставува фокус за огромен број на научни истражувања. Роботските мисии веќе со декади ни пренесуваат бесценети податоци од Црвената Планета. Со напредокот на технологијата и растечките ризици на нашата Земја, концептот за вселенска колонизација се повеќе добива на значење. Идејата за мултипланетарна цивилизација повеќе не е резервирана само за научната фантастика и сè… Read more »