Ретко видени приватни фотографии од Фреди Меркјури и неговиот долгогодишен партнер

Posted by & filed under ПО СВЕТОТ.

Еден од најталнтираните пејачи кои некогаш живееле, Фреди Меркјури, покрај тоа што е познат по неговиот неверојатен и незаборавен глас, е познат и по неговата борба со сидата заради која замина пребрзо. Фреди беше дијагнозиран со СИДА во 1987, а почина од компикации во 1991 година. Покрај него секогаш бил неговиот партнер, иако Фреди неговиот приватен… Read more »

Документарка: The Story of Queen: Mercury Rising

Posted by & filed under ДОКУМЕНТАРКА.

Како увертира во периодот додека го чекаме пуштањето на филмот по светските кино сали, може да се потсетиме кои биле и како правеле. Ова е приказната за еден од најголемите рок бендови на сите времиња, познати по константното рушење на рекордите, распродадените турнеи, освоени први места на листите и вечниот светски успех. 20 години по… Read more »