Еве зошто не треба да користите клима во автомобилот веднаш по палењето на моторот

Posted by & filed under ЕВОЛУЦИЈА.

Често се случува, особено сега, кога температурите се високи, да ја пуштиме климата во автомобилот веднаш штом го ставиме стартниот клуч. На овој начин не само што си го ризикуваме сопственото здравје, но и здравјето на своите најблиски. Факт е дека оставајќи го автомобилот на улица, ние секогаш ги затвораме прозорците, па никој не може да влезе… Read more »

Надуен стомак, болки и гасови – можно е да ја имате оваа опасна бактерија без да сте свесни за тоа

Posted by & filed under ПО СВЕТОТ.

Ако ви е сотмакот постојано надуен, имате гасови и проблеми, болки и тегоби, тогаш можно е да ја имате оваа опасна бактерија за која треба да се обратите на лекар. Имено, последните истражувања покажале дека SIBO бактеријата ја имаат до 15 отсто од популацијата, а дел од нив мислат дека се здрави. Таа ја забавува… Read more »

Електричните автобуси се лекот за загадувањето

Posted by & filed under ПО СВЕТОТ.

За да се победи загадувањето на воздухот што сите нé мачи има повеќе стратегии, но најуспешна е онаа што делува во жижата на настаните – централните градски подрачја. Затоа и на електричните автобуси сé повеќе се гледа како на лек за загадувањето. Иако тие се само првата терапија против болеста на цивилизациското општество, нивното значење… Read more »