Работи кои децата родени во 2018 најверојатно никогаш нема да ги искусат

Posted by & filed under ЕВОЛУЦИЈА.

2017 беше година исполнета со носталгија благодарение на неколку случувања во поп културата кои беа поврзани со минатото. Добивме уште еден официјален продолжеток на “Alien” франшизата, како и на “Blade Runner”, додека “Stranger Thigns” серијата не врати назад во „Спилберговската“ фантазија која ги одушевуваше децата родени во 80-тите, а серијата „Twin Peaks” излезе со нова… Read more »

Еден од нас мора да замине

Posted by & filed under ПО ДОМА.

Има еден миг, еден момент кога секому му дошло да врисне „Доста е!“, „Јас не можам повеќе. Заминувам од ова“. Знаете, она кога си во мачна врска, насилна, релација во која едната страна ве полни со себеобвинување за сите животни падови и неуспеси, додека истовремено ги презема за свои сите ваши издигнувања и успеси. Врска… Read more »