Водата од Месечината може да се користи за пиење или за ракетно гориво

Posted by & filed under ЕВОЛУЦИЈА.

Неколку години наназад е познато дека на Месечината има вода, но поголемиот дел е под површината на природниот сателит на Земјата. Научниците од американската вселенска агенција НАСА ги обработија податоците од последните две мисии на Месечината и анализата покажува дека водата не е ограничена на одредена област или терен, и затоа е тешко достапна. Сега… Read more »

Десет совети за штедење на гориво

Posted by & filed under ПО ДОМА.

Без разлика дали возите хибриден двосед или теренец од три тони, веројатно може да сторите нешто за да ја намалите потрошувачката на гориво, посебно со денешните цени на гориво. Со намалување на само половина литар на 100 км, со тек на време може да се постигне голема заштеда во потрошувачката или пак тие средства да… Read more »