Ненормалниот план да се изгради планина во Холандија

Posted by & filed under МУАБЕТ.

Ако по нешто е позната Холандија, освен лалињата, кломпите, каналите, кафе шоповите и слично, е тоа дека е една од најрамните земји во светот. Повеќе од половината од земјата им се наоѓа скоро 1 метар под морското ниво, арно ама, запнале ќе прават планина… (28) Тим ЗА -0%     Тим ПРОТИВ 0% Гласањето е… Read more »

Во Холандија ќе се гради првата вертикална шума за сиромашни граѓани

Posted by & filed under ЕВОЛУЦИЈА.

Компанијата Stefano Boeri дизајнираше и изгради вертикални шуми во целиот свет, но нивниот последен дизајн ќе биде изграден во Ајндховен, Холандија, и за разлика од другите, ќе биде финансиран од проект за социјално домување. Сите станови во зградата ќе бидат за луѓе со ниски примања. Вертикалната шума Trudo Vertical Forest ќе биде пример за тоа… Read more »

Светлечки пешачки премини за зомбија со смартфони

Posted by & filed under ЕВОЛУЦИЈА.

Сите знаеме дека возењето и пишувањето на пораки или четувањето со пријателите на вибер е неверојатно опасно, но одењето и испраќањето на пораки е исто толку опасно. Според американскиот непрофитен Национален совет за безбедност, инцидентите со невнимателно одење се во пораст – се зголемуваат за 9 отсто во САД помеѓу 2015 и 2016 година, а… Read more »