Изневерена жена принудила авион на Катар Ервејс да слета…

Posted by & filed under ПО СВЕТОТ.

Авион на Катар Ервејс беше принуден да слета кога бил на сред рута, откако една жена која го искористила палецот на заспаниот сопруг за да му го отклучи телефонот, открила дека човекот има афера. Двојката и нивното дете летале на одмор за Бали, Индонезија, по качувњето во Доха. Жената постојано го удирала својот сопруг откако… Read more »

Се “одјавил“ од Твитер со деактивација на акаунтот на Трамп

Posted by & filed under ПО СВЕТОТ.

Твитер профилот на американскиот претседател Доналд Трамп накратко исчезна во четвртокот, но оттогаш е вратен “во шема“, објави компанијата на социјалниот медиум. Имено, еден вработен со добра смисла за хумор ја деактивирал сметката на @realdonaldtrump, објавија од Твитер, објаснувајќи дека тоа бил неговиот последен ден на работа. Акаунтот беше недостапен 11 минути, а Твитер сега… Read more »

За Младичот и за неговиот обид за пенетрација во прекрасното ад-хок медиумско тело

Posted by & filed under ПО ДОМА.

Да расчистиме веднаш, драги мои лепотанки и лепотани, Младичот со кристалната топка, т.е мојата маленкост, уште одамна јавно ги објави и обзнани неговите големи резерви околу успехот на ад-хок телата, со кои се прави компромисен обид да се ублажи окупацијата, односно, безобразната пенетрација и силување на институциите од страна на партиите на власт. Имено, со… Read more »

Бунарот на недовербата

Posted by & filed under ПО ДОМА.

Професорот во мене има потреба да напише некој збор за она што се чинеше дека ја разбранува јавноста деновиве: фарсата и криминалот на студентските избори на УКИМ, употребата на специјалци „за превенција“ и тоа врз не голем број голораки студенти, млаката реакција на универзитетското раководство, но и за неуспехот на Студентскиот и Професорскиот пленум, особено… Read more »