Како Америка не успеа во намерата да го “изгради“ Афганистан

Posted by & filed under ДОКУМЕНТАРКА.

Американската војна во Афганистан трае веќе 16 години, после инвазијата откако се случи 9/11 во 2001. Како една од целите на американската стратегија беше да се реизгради пропаднатата инфраструктура во земјата. (13) Тим ЗА -0%     Тим ПРОТИВ 0% Гласањето е затворено   

Пак да гласате за идиотиве, па да се исподавиме сите!

Posted by & filed under ПО ДОМА.

Објавив на Фејсбук, но сакам да повторам уште еднаш – не се сомневам во чесните намери на Зоран Заев, но не го прифаќам неговиот апел сега, после катастрофалната поплава, да сме се воздржеле од обвинувања и од „препукувања“. Како е можно да загинат дваесет луѓе, експертите да констатираат огромни промашувања во инфраструктурата и страшна негрижа… Read more »