9 причини зошто вреди да го посетите прекрасниот Истанбул

Posted by & filed under ПО СВЕТОТ.

Од историја и превкусна храна до крстарење по Босфорот, Истанбул е вистинска магија за туристите. Истанбул е огромен хаотичен град, но тој дефинитивно го маѓепсува секој што ќе го посети барем еднаш. Убавиот Босфор, историските остатоци од различни култури на секој агол, прекрасната храна се дел од причините што ќе направат да се враќате во… Read more »

International Interdisciplinary Conference on Human Rights

Posted by & filed under ТАБЛА.

HUMAN RIGHTS ’18 / International Interdisciplinary Conference on Human Rights will be held at Nippon Meeting Halls in Istanbul. The conference is coordinated by DAKAM (Eastern Mediterranean Academic Research Center) and will be organized by BILSAS (Science, Art, Sport Productions). All abstracts are going to be selected according to double blind reviews and accepted papers will be published in the Conference Proceedings E-Book with an ISBN number… Read more »