Во Гамбија ќе се гласа со гласачко ливче, наместо со џамлии

Posted by & filed under ПО СВЕТОТ.

Гласачите во Гамбија ќе излезат на избори во април и мај за да ги изберат локалните власти. Изборите на советниците и градоначалникот ќе се одржат во две главни општини, Канифинг и главниот град Банџул. Но, за разлика од досегашните избори, годинава во оваа западноафриканска држава ќе се промени начинот на гласање. Овде досега се гласало со џамлии…. Read more »

За круната што и паѓа на Ангела Меркел

Posted by & filed under ПОД ШИРОКА КРОШЊА.

Побарајте од Европеец да ви покаже за силно и стабилно лидерство и до оваа недела тој ќе го посочеше прстот во Германија. Земја која е горда на својата поствоена историја за политичка стабилност и внимателно градење консензус. Се додека, Ангела Меркел ја доби непосакуваната чест да стане првиот германски канцелар од Втората светска војна што… Read more »

Зошто европските популисти ќе ги гледаме допрва

Posted by & filed under ПОД ШИРОКА КРОШЊА.

Тапаните што го навестуваа маршот на европските популисти во политичкиот мејнстрим станаа погласни оваа недела. Изборите во Австрија и Чешката Република донесоа големи придобивки или победи на партиите кои се натпреваруваа на нативистички или анти-имигрантски платформи. Во Австрија, централно-десничарската партија треба да влезе во владата во коалиција со екстремно десничарска фракција која профитираше од растечкото… Read more »

Не постои таква категорија како „Не гласам“!!!

Posted by & filed under МУАБЕТ.

Многу од луѓето сакаат за говорат околу тоа колку е важно да се гласа, како тоа е твојата граѓанска должност, одговорност како возрасна и созреана личност, бла бла бла… Нашево бате, Ерик Лу, се сложува со сето тоа, но тој исто така смета дека е време да се врати радоста на гласачките места, барем во… Read more »

Твојата песна звучи познато – Предизборна и послеизборна песна

Posted by & filed under JAM SESSION.

Фина песна која се чини дека каде и да ја запееш во некоја од екс ју републиките ќе ти фати некој на мамец… Си се знаеме што човеци сме… Пробајте да најдете новости ако има 🙂 (152) Тим ЗА -0%     Тим ПРОТИВ 0% Гласањето е затворено