Јагоди и спанаќ шампиони по пестициди

Posted by & filed under ПО ДОМА.

Јагодите трета година по ред се на прво место на листата Дванесетмината валкани, во просек со траги од 10 пестициди по примерок. Рекордер меѓу јагодите бил примерок со траги од 22 различни пестициди. На второ место на листата е спанаќот, а по него следуваат: нектарини, јаболка, грозје, праски, цреши, круши, патлиџани, целер, компир и бабури…. Read more »