Кирибати – рајот кој се ”дави” во јужниот Пацифик

Posted by & filed under ДОКУМЕНТАРКА.

Климатските промени и растот на морското ниво значат дека островската нација на Кирибати во јужниот Пацифик се под ризик да исчезнат во океанот. Локалните жители не се предаваат и прават се што е во нивна моќ ова да го спречат, а од друга страна ОН предвидува дека овој остров ќе исчезне во наредните 30-40 години…… Read more »