Еве на која температура клима уредот троши најмалку струја!

Posted by & filed under ПО ДОМА.

Претераното трошење електрична енергија не само што ќе ве чини повеќе, туку и предизвикува зголемено трошење на јаглен и на други фосилни горива што придонесува за глобалните климатски промени. Поради тоа, важно е да знаете на кој начин е најдобро да го користите клима уредот за максимално да заштедите на потрошувачката на електрична енергија. Можeби… Read more »

Еве зошто не треба да користите клима во автомобилот веднаш по палењето на моторот

Posted by & filed under ЕВОЛУЦИЈА.

Често се случува, особено сега, кога температурите се високи, да ја пуштиме климата во автомобилот веднаш штом го ставиме стартниот клуч. На овој начин не само што си го ризикуваме сопственото здравје, но и здравјето на своите најблиски. Факт е дека оставајќи го автомобилот на улица, ние секогаш ги затвораме прозорците, па никој не може да влезе… Read more »

Прикривањето на климатските промени – заговор од големите нафтени компании?

Posted by & filed under ДОКУМЕНТАРКА.

Со декади се знае дека нафтените компании кои ги произведуваат и согоруваат фосилните горива имаат директен импакт врз климатските промени. Зошто овие информации се кријат од јавноста? (13) Тим ЗА -0%     Тим ПРОТИВ 0% Гласањето е затворено