Овој шведски автомобил доаѓа со 5 години бесплатна електрична енергија

Posted by & filed under ЕВОЛУЦИЈА.

Компанијата Uniti од Шведска е на мисија да креира паметен, мал електричен автомобил. За таа цел склучи партнерство со енергетската компанија E.ON за на корисниците на ницните автомобили да им обезбедат 5 години бесплатна електрична енергија. Шведската компанија за неколку дена ќе го претстави првиот автомобил кој доаѓа со таква понуда, пренесува Inhabitat. Она што… Read more »

И активноста ”крадење кола” дојде во 21-виот век…

Posted by & filed under ПО СВЕТОТ.

Полицијата објави една од првите снимки од безбедносни камери на која се гледа новата форма на high-tech кражба на автомобили, со кој банда разбојници украдоа автомобил за помалу од една минута без да користат било каков клуч. Двајцата криминалци со качулки успеаја да го преземат безбедносниот систем на Мерцедес на 25 септември во 21 часот,… Read more »

Ја пронашол колата после 20 години, откако заборавил каде ја паркирал

Posted by & filed under ПО СВЕТОТ.

На сите нас ни се случило барем еднаш во животот да заборавиме каде сме ја паркирале колата. Но, на еден германски возач тој заборав му траел 20 години, кога неодамна автомобилот му бил пронајден. Властите во Франкфурт, Германија го пронајдоа автомобилот паркиран во една катна гаража. Причината зошто автомобилот одеднаш станал ”видлив” откако толку долго… Read more »

Ај за фиќото

Posted by & filed under ПОД ШИРОКА КРОШЊА.

Како бивш сопственик на мазда 323 и тоа половна, баш и несум компетентен да пишувам на оваа тема, но ќе напишам нешто од мој агол, а богами и триаголник, оти маздата отидов да ја земам со – фиќо… Ја немав таа среќа да имаме фиќо, ама како и други ја имав таа среќа да се… Read more »