Народни рецепти од коприва

Posted by & filed under ЗДРАВА ХРАНА.

Копривата е лековита билка која помага во лекување на разни болести, а посебно се препорачува на луѓе кои се борат против анемијата и бубрежни заболувања. Зошто баш коприва? Копривата е богата со магнезиум и содржи огромно количество на калциум, поради што задолжително се препорачува на трудници и доилки. Исто така, оваа чудесна билка го засилува… Read more »