Индиското езеро кое крие мрачна тајна

Posted by & filed under ПО СВЕТОТ.

На 5.029 метри надморска височина на Хималаите, во Индија, се наоѓа езерото Рупканд кое поради непристапноста било откриено пред околу 70 години. Ова глечерско езеро во поголемиот дел од годината е смрзнато, а во остатокот водата се повлекува и открива над 500 човечки костури на кои долго време не им беше познато потеклото. Оттогаш, антрополозите… Read more »

Уловениот сом што кркал ”нацистичко”…

Posted by & filed under ПО СВЕТОТ.

Полските риболовци Алфонс Брзовски и Марек Жданович уловиле сом тежок 185 килограми во Одра пред две години, но нивната приказна повторно стана голем хит на интернет. Во џиновскиот сом, за кој некои се прашуваат дали е најголем што е некогаш уловен, се пронајдени човечки коски и нацистичка значка, а по истрагата се воспоставило дека коските… Read more »