7 нешта што никогаш не се случуваат во среќните и успешните љубовни врски

Posted by & filed under ПО ДОМА.

За да бидете среќни во врската не е доволно само нешто да правите за партнерот или задно со него, односно со неа. Подеднакво е важно да се воздржите од одредено однесување. Терапевтите откриваат 7 работи кои паровите во успешни врски не ги прават и токму затоа нивниот однос е здрав, цврст и среќен. 1. Повеќенеделно… Read more »

Според кинескиот хороскоп, вака ќе изгледа вашата среќа во љубовта 2018

Posted by & filed under ПО ДОМА.

Стаорец: 1996., 1984., 1972., 1960. Многу брзо ќе влезете во врска. Вие сте тип на личност кој сака да биде во врска, но во минатото најтешко ви било да одржите долгорочна врска и да го задржите својот интерес.  Но, во почетокот на новата година, брзо ќе се заљубите и тоа ќе биде вистинската личност за вас.  … Read more »

Какви се мажите во сексот кога се заљубени?

Posted by & filed under ПО ДОМА.

Сексот на почетокот на врската обично е див и возбудлив, малку поинаков од оној во другите врски, но кога тој ќе почне да се заљубува, тогаш сексот почнува да станува сосема поинаков од она што претходно сте го искусувале со него… Ова се дел од знаците по кои може да се заклучи дека врската не… Read more »

И забранил на својата ќерка да влегува во нејзината соба 3 дена. Има и зошто…

Posted by & filed under ПО ДОМА.

Поради својата идеја, Адам Хедлок еден ден одлучил да ја исфрли својата ќерка од нејзината соба. Цели три дена не и дозволувал да влезе. Би помислиле: Каков е овој татко! Меѓутоа, погледнете која била вистинската причина за неговата постапка во следното видео: (256) Тим ЗА -0%     Тим ПРОТИВ 0% Гласањето е затворено   

98-годишна мајка се преселила во старечки дом за да си го чува 80-годишниот син

Posted by & filed under ПО ДОМА.

Ти текнува на оние безброј пати кога мајка ти ти рекла: „секогаш ќе ми бидеш дете“? Не си ни свесен/а колку е сериозна. Може и нема ништо послатко на светот од приказна за љубовта меѓу мајка и нејзиното дете, ама оваа е малку… чудна… Том Китинг има 80 години, а од 2016-та живее во старечки дом… Read more »

Пет машки потреби кои жените воопшто не ги разбираат

Posted by & filed under ПО ДОМА.

“Маживе ништо не разбираат” е често употребувана реченица додека се жалат жените за проблемите кои ги имаат со нивните дечковци и сопрузи. Како на пример кога искрено ќе им кажат дека од тесните фармерки им ѕирка малку испакнато меше, дека двата часа во кои ја раскажуваат приказната за некој нивни колега кој украл сендвич е… Read more »

Да се мрази, ама квалитетно

Posted by & filed under ПО ДОМА.

Ние многу се мразиме меѓу себе ама Македонија толку ја сакаме, чудо едно. Македонија се пеперутките, желките, рисот нa нашите пари, парите се помалку ги има во нашите џебови, но тоа не ни пречи да се мразиме. Можеме да ја мразиме Албанија, Бугарија, Србија, Америка, Мозамбик… Грција има море, ние одиме! Јас да имам море,… Read more »

Бидете љубов!!

Posted by & filed under ЕВОЛУЦИЈА.

Божиќ. Спомени. Топлина. Дел од годината кога сите сеќавања ти се испреплетуваат низ мисли. И луѓе. И насмевки. И солзи. И грешки. И си велиш: Па добро е, сите растеме на некој начин… Емотивно, како личности, како битија… Како луѓе. Во потрага по себе, некогаш губиме драги луѓе, некогаш се губиме себе, некогаш драги луѓе… Read more »

Ете тука те чувам

Posted by & filed under ЕВОЛУЦИЈА.

Мислам дека никогаш не се створи во мене некое друго чувство посилно од она што го имам за тебе. Да си дозволам да ризикувам да ти пишам затоа што страшно сакам да знам дали си добро, а немам кого да прашам за тебе. Велам “ризикувам” зошто не постои посоодветен збор. Ризик дека нема да добијам… Read more »

Сакам старомодна љубов: Не ми треба статус на Фејсбук, туку искреност, романтика и внимание!

Posted by & filed under ЕВОЛУЦИЈА.

Сакам старомодна љубов во која работите одат полека, каде не скокаме веднаш со најголема брзина. Сакам да одам на состаноци, сакам да ја разберам личноста и да ги слушам нејзините приказни, да гледам како се однесува во живот, а не на интернет. Сакам некој да ме повика на вистински состанок, а не на незадолжително излегување…. Read more »

Мојата сила

Posted by & filed under ЕВОЛУЦИЈА.

                Тогаш, кога со насмевка ми ја нудеше љубовта која ја немаше за мене, се запраша ли колку вреди мојата која ти да ја избришеш посака? И кога своите стрели засладени со лажни ветувања ги насочуваше кон мојата душа, помисли ли воопшто колку длабоко тие ќе се заријат?… Read more »

Хана

Posted by & filed under ЕВОЛУЦИЈА.

                Не зборуваш бидејќи се плашиш нели? – Не. Тогаш која е причината за овој ужасен молк? – За што би сакал да зборуваме? За нас. -Ние? Ние одамна не постоиме како целина. Не ме засмејувај душо, знам дека ме сакаш. – Глупост, обична глупост! Зошто се плашиш… Read more »